Header
 
Login
 

Privatsphäre-Einstellungen

Wir verwenden Cookies auf unserer Website. Einige von ihnen sind unerlässlich, während andere uns helfen, diese Website und Ihre Erfahrungen zu verbessern.

Notwendig Statistik Marketing
Auswahl bestätigen
Weitere Einstellungen

Hier finden Sie eine Übersicht aller verwendeten Cookies. Sie können ganzen Kategorien Ihre Zustimmung geben oder weitere Informationen anzeigen und bestimmte Cookies auswählen.

Alle auswählen
Auswahl bestätigen
Notwendig Cookies
Wesentliche Cookies ermöglichen grundlegende Funktionen und sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website erforderlich.
Statistik Cookies
Statistik-Cookies sammeln anonym Informationen. Diese Informationen helfen uns zu verstehen, wie unsere Besucher unsere Website nutzen.
Marketing Cookies
Marketing-Cookies werden von Werbekunden oder Publishern von Drittanbietern verwendet, um personalisierte Anzeigen zu schalten. Sie tun dies, indem sie Besucher über Websites hinweg verfolgen
Zurück

    Excipients’ Functionality Impact on Product Quality and Process Performance

    Stephan Marrera, b, c, and Heribert Häusler d

    F. Hoffmann-La Roche Ltd. a, Basel (Switzerland), Swiss Federal Institute of Technology,
    Institute of Pharmaceutical Sciences b, Zürich (Switzerland), University of Basel, Pharma Center c, Basel (Switzerland), and Boehringer Ingelheim Pharma KG d, Ingelheim (Germany)

    Excipients are any substances other than the active drug or product which have been appropriately evaluated for safety and are included in a drug delivery system to either aid the processing of the drug delivery system during its manufacture, protect, support or enhance stability, bioavailability, or patient acceptability, assist in product identification, or enhance any other attribute of the overall safety and effectiveness of the drug delivery system during storage or use. Most pharmacopoeias and excipient suppliers have ignored up to now functionality-related tests for excipients. This is now rapidly changing. In this paper an industry’s perspective to excipients’ functionality is given. Excipients are important constituents of drug products. Often they make up to 99 % of a formulation and, therefore, directly influence the drug product quality and the process performance. Today’s pharmacopoeial monographs focus mainly on standards for chemical product characteristics. The consideration of functionality-related testing criteria which might have an impact on product quality and process performance in the non-mandatory parts of monographs will be a significant next step in setting reliable quality standards for excipients.

    Key words Excipients, functionality tests · Process performance · Product quality

     




    © ECV- Editio Cantor Verlag (Germany) 2002

     

    pharmind 2002, Nr. 10, Seite 1083